Home » Sin categoría » La Generalitat parla de l’anarquisme a la Catalunya contemporània

La Generalitat parla de l’anarquisme a la Catalunya contemporània

L’administració de l’Estat que administra la comunitat autònoma de Catalunya, te un organisme anomenat «Memorial Democràtic» amb seu al carrer Peu de la Creu de Barcelona.

El Memorial Democràtic presenta a la seva seu, a partir del 28 de setembre, l’exposició “Ni Déu, Ni Estat, Ni Patró. L’anarquisme a la Catalunya contemporània”.

La mostra serà inaugurada el proper 28 de setembre, a les 6 del vespre, per la Consellera de Justícia, Drets i Memòria, Gemma Ubasart i Gonzàlez. L’acompanyarà el director del Memorial Democràtic, Jordi Font Agulló, i els historiadors Tono Vizcaino i Miguel Garau, comissaris de la mostra.

L’anarquisme a Catalunya, dels seus orígens a l’actualitat

L’anarquisme és un dels moviments socials més importants en la Catalunya contemporània. En els seus diferents vessants –des del sindicalisme fins a la cultura i l’educació, passant per l’economia, l’organització sociopolítica i fins i tot la mateixa concepció de les relacions amoroses– va esdevenir, ja en el primer terç del segle XX, un dels corrents emancipadors amb més acceptació entre les classes populars catalanes, que el consideraven com una alternativa cultural i política a l’ordre capitalista establert.

Aquesta exposició proposa una aproximació per aquesta cultura política i ressegueix la seva influència en moltes facetes fins a la mateixa actualitat. Explora aquest moviment que preconitzava l’antipolítica i pretén refer aquesta memòria col·lectiva truncada especialment per la dictadura franquista, però també pels canvis socioeconòmics accelerats que han portat la societat cap a hàbits culturals i de consum als antípodes del model de societat propugnat per l’anarquisme.

Posted in Sin categoría

Comments are closed.